Prošle večeri je u leskovačkom Narodnom pozorištu otvoren deveti po redu festival bubnjeva, perkusija i ritma. Drum Dum Fest 009 otvorila je Andrea Tošić ispred kabineta gradonačelnika grada Leskovca. „Pored afirmacije bubnja kao instrumenta značaj ovog festivala je i u tome što podržava mlade koji mogu da učestvuju na raznim radionicama. Naša obaveza i želja je da stvorimo još bolje uslove za odrastanje dece, da im pružimo edukativne i kulturne sadržaje poput ovog tokom cele godine“ rekla je Tošić.

Prvi na scenu stupio je neprikosnoveni Niški Big Band koji je oduševio punu salu leskovačkog pozorišta, a 22 umetnika na sceni nikoga nisu ostavila ravnodušnim, pod dirigentskom palicom maestra Dragoslava Petrovića. Za DDF 009 između ostalog poseban prikaz imao je bubnajrsko perkusionistički dvojac, Josip i Đorđe Hartl. DDF 009 ekipa će još pisati o ovom nastupu.

Zanimljivo i nesvakidašnje izvođenje imala je Murska Percussion Ensemble iz Slovenije, čiji je gost bio profesor Boris Bunjac. Publika je imala priliku da vidi i čuje sjajne svirače i sve te instrumente na jednom mestu u različitim kombinacijama. Boje Leskovca „branio“ je sjajni bend S.N.A.P. FM. Naziv je dobio na osnovu početnih slova imena članova.

Celoj večeri prethodila je više nego odlična bubnajrska radionica Milana Jejine u Omladinskom klubu u Leskovcu. Ovaj vrsni bubnjar pokazao je i prikazao svoje umeće i iskustvo, te na jako interesantan način razgovarao sa polaznicima DDF radionice.

VEČERAS VAS OČEKUJE:

Omladinski klub Leskovac

18:00 – Bubnjarska radionica – Srđan Dunkić

Gradski Park Leskovac (Robna kuća)

19:45 – DEFILE BUBNJARA

NARODNO POZORIŠTE LESKOVAC

20:30 – DDF Kids i DDF Teens

21:00 – Darko Urošević & Dragan Pavlović

21:20 – Miško Plavi Trio & Srđan Dunkić

22:00 – Bojana Stamenov & Flashpoint band

Prijatelji festivala su: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Leskovac, Leskovački kulturni centar, Kancelarija za mlade grada Leskovca,Tahal Group, R line sticks.