Drum Dum Festival tokom svog održavanja promoviše bubnjeve, perkusije i ritam, te predstavlja najeminentnije bubnjare i prekusioniste regiona kao i vrhunska svetska imena, a takvu praksu nastavlće i ove godine, kada će biti održan po sedmi put.

Prvo ime revojalnog dela programa Drum Dum Fest-a 07 je sastav Kepa & Free Spirits, koji kako i ime kaže predvodi Slobodan Stojanović – Kepa, legendarni bubnjar Smaka. Bend čine i Mihael Stojanović -Fafa, Ana Popović i Jovan Jovanović – Zmaj.

Kepa & Free Spirits, kragujevački progresiv-džez rok sastav, neguje muzičku baštinu legendarnog  „Smaka“, a inovativnim pristupom i kvalitetnim izvođenjem potvrđuje epitet nove atrakcije na balkanskoj rok sceni. Album prvenac “Zaveštanje” na kome će se naći pesme Smaka, jedan je od načina da se zaokruži priča sa Smakom i da te pesme ostanu da žive. Nakon Zaveštanja, na red će doći i potpuno nove i autorske stvari.

“Naziv “Zaveštanje” je kao zaveštanje za buduća pokoljenja, za mlade muzičare koji žele da se bave muzikom i da im to bude jedna platforma da nešto stvore. To je izazov, zato što su pesme obrađene na jedan novi i dobar način, zato što su dobile neko novo ruho” – rekao je Slobodan Stojanović – Kepa.

Stojanović je, po mišljenju većine muzičkih kritičara bio najbolji bubnjar u bivšoj Jugoslaviji, a od svoje matične države je iz ruku predsednika primio priznanje za višedecenijski doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva i pedagoški rad.

Radujemo se i sa nastrpljenjem čekamo nastup ove fantastične muzičke grupe, koja u Leskovac dolazi 14. jula.

Drum Dum Fest 07 biće održan 14. i 15. jula u Leskovcu.