Dejan Najdanović Najda i spektakl ritma sa magičnom trojkom za bubnjevima Josip i Đorđe Hartl i Vladan Božilović

Dejan Najdanović Najda je poznati rok pevač iz Niša koga odlikuje snažan glas karakteristične tople boje i posebne emocije. Bio je vokalni solista proslavljenih srpskih rokenrol bendova, Smak i Generacija 5.

Rodjen je u Nišu, 8. avgusta, 1971. godine a muzikom počinje da se bavi od 8 godine kad je prvi put učestvovao na dečijem festivalu i pobedio.
Gitaru svira od 9 godine, a kako je uz pevanje ona njegova velika ljubav, završio je školu za klasičnu gitaru.

Iako su mu nastupi nepretenciozni, Najda osvaja publiku neverovatnom harizmom, snažnom emocijom i raskošnim rok glasom, koji je na prelazu iz baritona u tenor .
To je 1994. godine prepoznao i čuveni gitarista Radomir Mihailovic Točak koji ga poziva u svoju proslavljenu rok grupu Smak.
Najda je sa Smakom izdao 4 albuma (Bioskop Fox, Live Withuot Audience, Egregor i Live in La Cinema), a sa Generacijom 5 jedan (Energija)…
2001. u Donjecku, Ukrajina, osvojio je Gran Pri na međunarodnom festivalu sa autorskom kompozicijom “Kosovska“
2011. sa svojim bendom Deliverance INC, Najda je izdao album “Deliverance“ za Australijskog izdavača “Harmony Star Production“

Vladana Božilovića predstavicemo kroz njegovu diskografiju:

  • Noćna fiskultura – Vakuum (2000)
  • Diluvium – Aurora (2001), CCP Austria
  • Totalni Klosari – Kakva korist od naslova (2002)
  • Diluvium – From always (2007) Vision metal records USA
  • Deliverance Inc. – Deliverance (2011) Harmony Star Australia
  • Totalni klošari – U čemu je problem gospodo (2013)
  • Nikola Vranjković – Underground Sound Facrory Session 1 Ep (2013)
  • Nikola Vranjković – Bremeplov Ep (2014)

Josip Hartl

svima mnogo poznatiji kao Joško, veliki je prijatelj I podrška našem festivalu. Aprila 2012 je održao sjajnu bubnjarsku radionicu u okviru DDF-a, a 2014 godine nam je, kroz svoje učenike predstavio koliko je uspešan upravo u prenošenju svog muzičkog znanja. Svi se jako dobro sećamo nastupa mladih Nišlija iz MusicLand Studia koji su oduševili publiku DDF-a .
Ovo godine, na naše veliko zadovoljstvo, imaćemo priliku da ga ugostimo I u revijalnom delu programa.
Josip Hartl rođen 1964. godine u Nišu. Završio srednju muzičku školu. Profesionalno se bavi muzikom od svoje osamnaeste godine. Najpoznatiji bendovi sa kojima je svirao (ili još svira): Kerber, Pan bend, Neverne bebe, Generacija 5, Frenki, Hazari, Mama rok, Djordje Marjanovic.
Sarađivao je sa mnogim muzičarima i bendovima: Fleke, Kafe bal, Dado Topić, Oliver Katić , Misty Jazz Quintet i drugi. U periodu od 2002 do 2004 je radio u Dečijem Kulturnom Centru-Niš kao saradnik i držao časove bubnja. 20 godina je u stalnoj postavci grupe Kerber koja aktivno svira.
U zadnjih par godina svira i sa Pedjazz Quartet-om , i radi na edukaciji mladih muzičara, posebno Jazzbooka benda u kom sviraju i njegovi učenici, koji su 2012 godine kao najmlađi otvorili Nisville Jazz festival.

Đorđe Hartl

izvanredan mladi bubnjar, pobednik takmičarskog programa DDF-a 2013, na DDF-u nastupio sa svojim tadašnjim bendom Jazzbooka. I ove godine imaćemo priliku da uživamo u njegovoj virtuoznosti I energiji.
Rođen u Nišu 2.6.1997. Svoje muzičko obrazovanje započinje sa 8 godina. upisujući nižu Muzičku školu u Nišu, odsek klavir. Bubnjeve uči od svog oca Josipa Hartla, a 2013. kreće na časove kod Profesora Siniše Jovića i osvaja prvu nagradu na Drum Dum festu u Leskovcu. Član je Omladinske Filharmonije Naissus kao timpanista sa kojom je nastupao u Italiji, Austriji, Češkoj i Slovačkoj. Sarađivao je sa Simfonijskim i Akademskim orkestrom u Nišu, a nastupao je sa mnogim muzičarima i grupama. Neki od njih su Marko Markovic New Age, Generacija 5, Mladen Vojičić Tifa, Najda, Gale, Deliverance inc. , Oliver Katić, JazzbookA band, Error 404, Sarah Mace, Blackberries band, Puls, El Jazzyra…
Trenutno zavrsava srednju muzicku skolu u Nisu, teoretski odsek, i muzicku skolu “Stankovic“ u Beogradu, odsek udaraljke.