Vasil Hadžimanov Bend poziva na nastup u sklopu 11. Drum Dum Festivala, koji će biti održan 1. oktobra 2022. godine u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

 

FOTO: Rade Marković

Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, narodnih ritmova i zapadnjačkih, modernih muzičkih stilova (džez, fank, rok, progresivna, vorld music…) potpuno je autentična u njegovoj muzici i predstavlja jedinstven pristup džez muzici. Uporan, uvek prisutan, muzičar beskrajne radne energije i muzikalnosti, Vasil Hadžimanov, pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, nezaobilazna je karika srpskog džeza, s kraja XX veka i početka novog milenijuma, ličnost koja nosi vezujući gen predaka koji su, svaki na svoj način, ostavili trag u balkanskoj muzici i kulturnom nasleđu. Između ostalih, pred leskovačkom publikom nastupiće i dvojica eminentnih muzičara, Viktor Filipovski na bubnjevima i Bojan Ivković na perkusijama.

Bojan Ivković (rođen 15. oktobra 1975.) je muzičar i glumac, originalan po svojoj kreativnosti, spontanosti, gruvu i brzini. Bojanova karijera traje više od dve decenije. Njegovo interesovanje za muziku postoji još od rane mladosti, a počeo je sa bubnjevima, verovatno jedinim instrumentom koji je mogao da prenese Bojanovu energiju. U sastavu Vasil Hadžimanov Benda, počeo je 1999. godine i od tada su Bojan i Vasil nerazdvojni, kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou. Tokom svog muzičkog stvaralaštva, Bojan je nastupao na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima džez i ’’world’’ muzike. Učestvovao je u snimanju preko 15 albuma i na mnogim drugim muzičkim projektma. Bojan je dobitnik brojnih nagrada za razna muzička ostvarenja i internacionalno je prepoznat kao jedan od najboljih džez fjužn perkusionista današnjice.

FOTO: www.vhband.com

Viktor Filipovski je rođen 1992. godine u Skoplju, a muzikom je počeo da se bavi sa 14 godina. Kako je bio veoma zainteresovan za makedonsku tradicionalnu muziku, upisao je Srednju muzičku školu “Ilija Nikolovski Luj”, odsek- makedonske tradicionalne igre i muzika. Svirao je razne tradicionalne instrumente, dok je glavna preokupacija bilo sviranje bubnjeva u underground Punk bendovima. Poslednjih nekoliko godina postaje jedan od najangažovanijih bubnjara na makedonskoj Džez sceni. Viktor postaje član Vasil Hadžimanov Band-a 2020. godine.

Više o samom bendu možete pročitati ukoliko posetite i zvanični sajt na: www.vhband.com

Karte za večernji program Drum Dum Festa 011 nalaze se u pretprodaji i njihova cena je 1000.00 dinara. Možete ih nabaviti u leskovačkom Narodnom pozorištu. Takođe, ulaznice možete kupiti i na dan održavanja festivala. Dobro došli!

 

 

 

 

Naslovna fotografija Vasil Hadžimanov benda: Predrag Ilić