Prvi bubnjarski festival na Balkanu, Drum Dum Fest, zakoračio je u novu deceniju svog postojanja i jedanaseti put svojim sugrađanima i ljubiteljima ritma i dobre muzike otvara svoja vrata. Leskovčani, kao i svi prijatelji iz drugih gradova koji dođu na jedanaesti DDF, će još jednom moći da se druže sa majstorima ritma i uživaju u njihovoj virtuoznosti.

Ove godine druženje je zakazano za prvi dan oktobra a počeće u podne tradicionalnim defileom bubnjara kroz gradski trg do Narodnog pozorišta, na čijoj sceni će biti održan ovogodišnji program.

Za 13 sati zakazana je, majstorska radionica na kojoj će svi koji žele da prošire svoja znanja o sviranju na najstarijem instrumentu, ali i oni koji, jednostavno, žele da uživaju u muzici, imati prilike da se druže sa izvanrednim mladim bubnjarom Đorđem Hartlom (koga se publika DDF-a seća kao prvog pobednika DDF Teens-a, kao i po sjajnim nastupima sa bendom na četvrtom, i sa niškim Big Bendom na devetom festivalu) i njegovim bendom „Coffee shop kollektiv“ i sve to uz podršku legendarnog bubnjara grupe „Kerber“ Josipa Hartla.

Večernji deo programa otvoriće u 19 časova, tradicionalno, nastup najmlađih bubnjara, kroz program DDF Kids.

Nakon toga nastupa čuveni leskovački dvojac. Dva brata na DDF sceni zajedno prvi put nakon jedanaest godina – Igor i Peđa Velikov festivalskoj publici obećavaju potpuno uživanje u čistom ritmu koncerta na dva bubnja.

Organizator festivala, UG Muzička komunikacija, je, kao što znate, nakon deset godina postojanja, pre dve godine odlučila da započne još jednu tradiciju u okviru DDF-a i da svake godine dodeljuje „Nagradu za životno delo“ najboljim bubnjarima, koji su obeležili muziku ovih prostora, za izuzetan doprinos razvoju muzičke umetnosti i promociji bubnjeva i njihovog značaja u svetu muzike. 

Pošto su pandemijske okolnosti održavanje desetog festivala odložile na godinu dana, DDF je prošle godine ovu nagradu dodelio velikom muzičaru i umetniku Garabetu Tavitjanu iz Skoplja.

Ove godine nagrada odlazi u ruke još jednoj bubnjarskoj legendi, Slobodanu Stojanoviću – Kepi, bubnjaru grupe SMAK, muzičaru čije je umeće sviranja bubnjeva obeležilo jednu epohu r’n’r u tadašnoj Jugoslaviji jednako kao što je njegov prijatelj iz benda, Radomir Mihajlović – Točak, to učinio na gitari.

Pošto gospodin Stojanović nije bio u mogućnosti da dođe, ekipa DDF-a je otputovala za Kragujevac i uručila mu nagradu, a publici će biti prikazan snimak uručenja kao i kratak razgovor sa njim.

Za vrhunac večeri jedanaestog DDF-a publici će se predstaviti Vasil Hadžimanov bend, sa Viktorom Filipovskim na bubnjevima i Bojanom Ivkovićem na perkusijama. Što se Vasila Hadžimanova i Branka Trijića tiče, oni su stari znanci publike bubnjarskog festivala jer smo se mnogo puta sa njima družili kroz „Trio Sveti“ Marka Đorđevića i poznato je da su oni ljubimci ove publike.

Viktor Filipovski je leskovačkoj publici poznat još od petog DDF-a, kada je nastupio sa svojim kolegama sa skopske Džez akademije Univerziteta Goce Delčev, gde je sada i profesor. I na sve ovo dodati da je na bass gitari Miroslav Tovirac i jasno je, da će i ovaj,  jedanaesti po redu Drum Dum Fest, publika dugo pamtiti po vrhunskom uživanju u muzici, kao i uvek do sada.

Zato, subota, 1. oktobar, Narodno pozorište Leskovac… Dobro došli na još jedno druženje i spremite se za vatromet ritma i odličan provod!