Organizatori Drum Dum Festa počinju sa aktivnostima vezanim za ovogodišnji festival, jubilarni, deseti po redu i koji je trebalo da bude održan prošle godine, ali je zbog epidemiološke situacije i svih neizvesnosti koje je donela pandemija odložen za ovu godinu. Mi smo godinu jubileja obeležili filmom “Decenija dobrog ritma” podsećajući se svih sjajnih trenutaka i divnih ljudi za koje nas vezuje prethodnih devet godina.

Ove godine, sa dobrom nadom da će situacija biti stabilnija i izvesnija, krenuli smo u organizovanje festivala i o programu, kao i svim dešavanjima vezanim za ovogodišnji DDF obavestićemo vas 24. avgusta, za kada smo zakazali druženje sa svima dobro znanim i dragim Markom Đorđevićem, jednim od najboljih bubnjara današnjice.

Ali ono što je već od danas aktuelno jesu konkursi koje organizator raspisuje za 2021. U pitanju su konkurs za volontere, konkurs za takmičarski deo “DDF teens” i konkurs za najbolje fotografije “Objektivom kroz muziku Vol.3”.

Učesnici programa DDF kids, odnosno najmlađi bubnjari (do 15 godina) treba da izvedu program po slobodnom izboru, u trajanju do 5 min.

Takođe, učesnici takmičarskog dela, DDF teens, treba da izvedu jednu kompoziciju u trajanju do 5 minuta i drum solo u trajanju do 5 minuta. DDF teens mogu koristiti matrice ili izvesti kompoziciju sa bendom. I ove godine organizatori neće naplaćivati kotizacije za učesnike, a troškove dolaska i boravka na festivalu snosi takmičar. Takmičenje je otvoreno za učesnike iz zemlje i inostranstva. 

Prijave slati na adresu: [email protected]. Formular možete preuzeti klikom na link OVDE.

Kad je u pitanju Konkurs fotografije “Objektivom kroz muziku Vol.3” bilo bi zanimljivo da u duhu trenutka, učesnici konkursa pošalju fotografije koje su “zabeležile” muziku u “doba Korone”. To, naravno nije uslov, jer je tema kao i uvek muzika, ali je deo našeg razmišljanja o neobičnosti sadašnjeg trenutka. Pristigle radove ocenjivaće priznata imena iz sveta fotografije Foto kluba „Leskovac“.

Tehnički detalji fotografija: JPEG, fotografija mora biti minimalno 3000 piksela po dužoj strani (300 DPI), fotografije ne smeju imati vodeni žig. Uz fotografije na adresu [email protected] pošaljite i vaše podatke: ime, prezime, mesto odakle dolazite i kontakt.

Organizatori takođe pozivaju i sve zainteresovane mlade ljude koji bi želeli da budu deo DDF tima, da se prijave za volontere tako što će svoje biografije poslati na mejl [email protected] i tako ulepšaju Drum Dum Fest 10!