Za sve koji su željno iščekivali nova druženja na bubnjarskom festivalu u Leskovcu, stižu dobre vesti. Uprkos okolnostima koje nam ne idu na ruku, pre svega epidemiološkoj situaciji vezanoj za pandemiju korona virusa kao i nenadoknadivom gubitku koji je organizacioni tim festivala doziveo u oktobru, odlaskom našeg dragog Gorana Trajkovića Trše, ali i u čast njegovom životu i delu, odlučili smo da održimo deseti Drum Dum Fest.

U želji da jubilarni festival bude nešto zaista veliko, mi smo prošle godine odlučili da sačekamo da se situacija sa pandemijom smiri i priredili film o festivalu, sa nadom i željom da će naredne godine okolnosti biti drugačije i da će mnoge međunarodne zvezde sa kojima smo dogovarili gostovanja, doći da zajedno proslavimo jubilej i dodelimo, po prvi put, Nagradu za životno delo.

Nažalost, jasno je da se situacija neprekidno komlikuje, ali je naša odluka da ipak ne preskočimo i ovu godinu i u okvirima koji su realni, organizujemo ovogodišnje druženje.

Festival će biti održan 13. novembra. Sva dešavanja biće organizovana u Narodnom pozorištu u Leskovcu, pred, nažalost, ograničenim brojem publike. U odnosu na kapacitet pozorišne sale, biće dostupno 120 ulaznica, a tokom dešavanja poštovaće se sve preporučene epidemiološke mere.

To što će festival biti sveden na trenutno realne mogućnosti, ne znači da će to biti na uštrb kvaliteta programa.

Kao i uvek do sada, DDF će prirediti izvanredan program sa vrhunskim bubnjarima i izuzetnim muzičkim programom.

Priču i ove godine počinjemo sa defileom bubnjara kroz centar grada, ali ovog puta ranije nego obično, tačno u podne.

U 13h se sastajemo u sale Narodnog pozorišta gde ćemo prisustvovati bubnjarskoj radionici sjajnog Gorana Evetovića na kojoj će uz masterclass biti i promocija njegove knjige „ Bubnjarski priručnik – Put do velikih bina“

U 19.30h program počinjemo sa predstavljanjem mladih snaga u našem redovnom programu „DDF kids“ na kome će nastupiti mladi talenti iz leskovačke Drum Dum škole bubnjeva, zaječarske Školice bubnjeva i iz muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Stanišora, Kosovo i Metohija.

U 20h, kao predstavnik leskovačkih bubnjara, nastupa Peđa Velikov, u 20.25h Dušan Ivanišević Trio, a u 21.10h biće predstavljena dodela Nagrade za životno delo Garabetu Tavitjanu iz Skoplja.

U 21.30h nastupiće Bojana Stamenov sa bendom a na bubnjevima će je pratiti Goran Evetović.

Zbog nemogućnosti da publika dođe u većem broju, obezbedili smo i online prenos festivala, i znamo da nije kao kad se družimo uživo, ali verujemo da ćemo i ovako uspeti da prenesemo atmosferu i duh festivala koji gajimo već jedanaest godina.

O svim dodatnim detaljima vezanim za ovogodišnji DDF, pratite nas na našoj fejsbuk stranici  gde ćemo svakodnevno objavljivati važne informacije o festivalu.