Na bini u dvorištu Šop Đokićeve kuće, na sedmom Drum Dum Festu 15. jula, nastupiće i jedan od najoriginalnijih vokala domaće muzičke scene, Tanja Jovićević.

Tanja Jovićević  nastupa sa perspektivnim mladim muzičarima pod imenom “Tanja i Oktobar” i izvodi celokupni opus grupe “Oktobar 1864”, pesme grupe “EKV” kao i poznate jazz i funky standarde.

Naravno, akcenat moramo pre svega staviti i na bubnjara benda. Nikola Grozdanić, studira FMU (jazz akademiju), završio muzičku srednju školu Stanković (klasičan odsek), svirao u raznim ansamblima, i bendovima Jazz Ink, Tribute Red Hot Chill Pepers, Postmoderna. Svirao nekoliko puta u orkestru muzičke škole Stanković. Trenutno svira sa Tanjom Jovićević, The Cockblockers i sastavom Kejptaun.

Dalje, nakon karijere pevačice  jednog od najpoznatijih muzičkih sastava, kultne grupe iz 90-tih, “Oktobar 1864”   Tanje Jovićević  je započela saradnju  sa Milanom Mladenovićem i grupom “EKV” a kasnije nastavila solo karijeru i usavršavala svoj glas kroz rock, jazz, blues i funky muziku. Na taj način izgradila je specifičan i prepoznatljiv stil pevanja.

Značajan deo Tanjine karijere, obeležila je i saradnjom sa poznatim jazz pijanistom Vladom Maričićem, kao i dugogodišnji nastupi sa Novosadskim Big Bandom.

Njen nastup ne ostavlja ravnodušnim publiku koja prepoznaje originalnost i upečatljiv umetnički izraz pevačice, čiji je glas dao svoj, originalni pečat domaćoj muzici.

Drum Dum Fest 07 biće održan 14. i  15. jula u Leskovcu.