Drum Dum Fest 2018, osmi po redu, i ove godine, kao i svih prethodnih godina, predstaviće najbolje bubnjare iz regiona, kako u revijelnom delu, tako i kroz bubnjarske radionice koje su sastavni deo festivala svih ovih godina.
Takođe će i ove godine biti predstavljene mlade bubnjarske nade, kroz uobičajene programe DDF kids i DDF teens. Odlučili smo da konkurs za učešće u ovm delu programa ostavimo otvoren do 1. jula, s tim što će prijave mladi bubnjari moći od danas da šalju na mejl  [email protected]

Novina u programu festivala je izložba  fotografija „Objektivom kroz muziku“, za koju smo pozvali,  kako profesionalne,  tako i fotografe amatere, da nam pošalju svoje radove. Na konkurs je stiglo oko dvesta radova iz svih krajeva Srbije i regiona a na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak najboljih fotorafija u čijem izboru će nam pomoći najkompetentniji u ovoj oblasti u našem gradu, fotografi iz Foto-kino kluba Leskovac. Ova izložba će i otvoriti ovogodišnji festival i ujedno najaviti  nove segmente koje planiramo da uvedemo u program budućih festivala, stvarajući time još jaču umetničku sinergiju.

Tu se uklapa i pisana reč, a ona će biti prisutna i u ovogodišnjem programu i to kroz predstavljanje knjiga tri jako zanimljiva autora, Predraga Jovanovića i Branimira Loknera sa knjigom „Rokenrol u kandžama interneta 2 “ i Branislava Bašića Pekara sa knjigom „Seljobriti kaži 2 „. Promocija knjiga i druženje sa autorima zakazani su odmah posle otvaranja izložbe, a sve dešava u holu LKC-a na drugom spratu, prve festivalske večeri. Na ova dva programa nadovezaće se i druga bubnjarska radionica ovogodišnjeg festivala.

  1. jula počinjemo takođe sa bubnjarskom radionicom. Svi zainteresovani moći će da prisustvuju master class-u Dina Milosavljevića i da nauče od ovog vrsnog bunjara mnogo zanimljivih stvari vezanih za njegov pristup sviranju bubnjeva. Masterclass počinje u 18 časova u holu LKC-a na drugom spratu.

U 20 časova,  revijalni deo festivala započinjemo, tradicionalno, defileom bubnjara. Odmah nakon toga će nam se na bini u Šop-Đokićevom dvorištu predstaviti mladi bubnjari DDF kids i DDF teens.

Nakon njih nastupaju gosti iz  Kumanova  (Makedonija),  grupa KI, prošlogodišnji pobednik  Gitarijade u Zaječaru .

Boje Leskovca brani Igor Velikov sa bendom Denis Napast, a nakon njih nastupaju zvezde večeri, Dino Milosavljević, Vlatko Stefanovski i Đole Maksimovski.

Za sam kraj smo ostavili prvo gostovanje muzičara iz Crne Gore na DDF-u. Iz Podgorice nam dolazi bend Parampaščad, sa svojim snažnim r’n’r zvukom.

Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu kulture i Gradu Leskovcu koji su i ove godine stali uz nas kao i Turističkoj organizaciji  Leskovca koja je svih ovih godina snažna tehnička podrška našem festivalu i prijatelj  DDF-a u svakom smislu te reči. Zahvaljujemo se i Leskovačkom kulturnom centru koji je takođe velika podrška organizaciji festivala sve vreme, našim dragim prijateljima iz Kancelarije za mlade sa kojima Muzička komunikacija ostvaruje saradnju kroz niz projeketa, ne samo kroz Drum Dum Fest, i, naravno,  Narodnom pozorištu u Leskovcu, koje nam je otvorilo svoja vrata prošle godine i na njih mozemo da računamo uvek kad nas vremenski uslovi iznevere.

Uprkos malo težoj situaciji uzrokovanoj smanjenjem budžeta, DDF, nadamo se, neće izneveriti sve one koje vole dobru muziku i dobar ritam, sve naše drage prijatelje i stalnu publiku koja svake godine s nestrpljenjem očekuje naš festival.

Vidimo se u carstvu ritma, 13. i 14. jula!

Konferenciju za novinare možete pogledati putem linka OVDE