Branko Popović , bubnjar, može se pohvaliti bogatim iskustvom u svojoj karijeri. Između ostalog, diplomirao je na poznatom Berkliju (Berklee College of Music/Boston/USA)  dobitnik najprestižnije bubnjarske nagrade na Berkliju ,,Avedis Zildjian” i osnivač je bubnjarskog instituta. Ukoliko želite da saznate više, možda unapredite svoje znanje ili da se prijavite, posetite Online bubnjarski institut klikom na link OVDE. Nakon osnivanja jednog ovakvog Instituata, za koji je ideja došla sasvim slučajno, Branko je održao mnogobrojne bubnjarske radionice. Između ostalog, u rodnom Valjevu osnovao je i Školu bubnjeva pri Domu kulture u tom gradu, koja je sa radom krenula još 2014. godine.

 

Опис није доступан.

 

Nakon velikog broja samostalnih radionica na teritoriji bivše Jugoslavije, jedna od brilijantnih ideja bila je i saradnja sa basistom, Vladimirom Samardžićem, kada se rađa i „Seminar za bubnajre i basiste“ .  Prva radionica pokazale je da postoji veliko interesovanje za ovakav projekat, jer je posetioca bilo kako iz Srbije, tako i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Ideja je bila da naredni seminar bude održan u Novom Sadu, ali nažalost pojavom bolesti COVID-19 svi planovi odloženi su do daljeg.

Branko nije sedeo skrštenih ruku ni tokom karantina, on je sa kolegama muzičarima, Brankom Trijićem na gitari i Vladimirom  Samardžićm, basistom, snimio emisije u trajanju od oko 45 minuta, a jedna od ideja ovakvog projekta bila je popularizacija džeza i bluza putem edukacija i radionica. Ovakav projekat je omogućilo Udruženje ljubitelja bluza i džeza Valjevo, uz podršku grada Valjeva. Kako je to izgledalo možete pogledati u nastavku.

 

 

 

Da Branko svakako doseže van okvira Balkana i danas, dokazuje i činjenica da je upravo on dobio poziv od strane britanske institucije „Rock School“. Radi se o školi akreditovanoj od strane britanske Vlade, te kada neko od polaznika završi sve nivoe programa ove škole, ekvivalent je završenoj srednjoj muzičkoj školi, što nosi određen broj bodova pri upisivanju Muzičke akademije kasnije.

Kako  je već poznato, zbog trenutne epidemiološke situacije jubilarni 10. Drum Dum Fest nije održan 2020. godine, ali su ljubitelji najstarijeg instrumenta na svetu i DDF-a imali prilike da pogledaju dokumentarac u čast desetogodišnjice, a evo šta je maestro Branko Popović imao da kaže o našoj manifestaciji:

 

“Drago mi je da sam stupio u kontakt sa Drum Dum festivalom. Ne mogu da naglasim koliko je bitno imati jedan ovakav festival, da je sreće da tako nešto postoji u svim gradovima. Drum Dum Fest je od izuzetnog kulturnog značaja”.