Miloš Branisavljević, bubnjar, perkusionista i kompozitor posetiće Leskovac  15. jula kada će u ulozi predavača  od 18 časova održati bubnjarsku radionicu. Miloš Branisavljević duo nastupiće u revijalnom delu programa sa početkom u 21h.


Rođen j,  6. aprila 1992 godine u Beogradu. Muzikom je počeo da se bavi sa 12 godina kada je upisao nižu muzičku školu “Petar Konjović” za udaraljke u klasi profesora Dušana Vrbića i Siniše Jović. Školovanje je nastavio u srednjoj muzičkoj skoli Stanković u klasi Siniše Jović i Ivana Marijanovića. Studije bubnjeva i kompozicije na Berkli koledžu završio je 2015. godine kao puni stipendista. Sarađivao sa najuticajnijim muzičarima u različitim muzički stilovima. U Srbiji je nastupao sa Beogradskom Filharmonijom, Simfonijskim Orkestrom RTS-a Operom Narodnog Pozorišta, Big Bendom RTS-a…

U Bostonu je tokom studija dobio nagradu za najaktivnijeg bubnjara i učestvovao je u velikim svetskim projektima kao sto su Zildjian Mega Drum Project i koncert sa Dream Theater u Boston Opera House-u. Miloš je sarađivao sa džez legendom Fil Vilsonom (Phil Wilson) sa kojim je nastupao kao bubnjar i vibrafonista a za koga je takođe pisao aranžmane.

Početkom septembra 2015. godine Miloš se preselio u New York nastavivši da gradi svoju muzičku karijeru. Svirao je u raznim poznatim džez i bluz klubovima i koncertnim salama širom istočne obale iz kojih se izdvajaju nastupi u Nublu, B&B King-u, Metropolitan Room-u i Symphony Hall-u. Miloš Branisavljević je radio kao aranžer za razne umetnike u različitim stilovima, a bio je i dirigent crkvenog hora Sveti Sava u Njujorku.

U Oktobru mesecu Miloš se priključio orkestru “Ujedinjenih Nacija” gde je postao sef udaračke sekcije. Snimao je sa raznim orkestrima I bendovima kao sto su, Johan Young Stellar Dogs, Johnah Francesse Big Band, Lin BIviano Jazz Band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra… U Aprilu mesecu 2016. godine Miloš je učestvovao na Svetskom danu Džeza u Vašingtonu uz najveća svetska džez imena današnjice.

Jedan je od osnivača benda “V3” sa klavijaturistom i liderom Vladanom Mijatovićem, basistom Akoš Forgašem i gostom klarinetistom Ismailom Lumanovskim, sa kojima je snimio album „Folk Legacy“ koji predstavlja spajanje sprske i američke kulture i muzike na jedinstven način.