Parampaščad je sastav iz Spuža  – Podgorice. Bend postoji već oko 8 godina. Tokom godina rada, bend je negovao klubske svirke i bio prepoznat u državi kao jedan najupečatljivijih klubskih bendova. Kako zbog energije koju bend poseduje i gaji, tako i zbog ličnog pečata koji je ostavljan u izvođenju svake cover pesme. Nakon nekoliko godina Parampaščad  se odlučuje da istupi sa autorskim radom objavivši za sad 3 singla, dok je album u pripremi i najavljen je za kraj ove godine. Bend čine 4 člana i to: Stefan Pantović (vokal, gitara),  Ivanović Ivan (prateći vokal, gitara),  Momčilo Radulović (bas gitara, vokal) i  Marko Milonjić (bubanj)

Marko Milonjić je bubnjar iz Spuža i rođen je 1991. godine. I ako po osnovnom pozivu IT tehničar, pre 7 godina kroz druženje sa ljudima, koji se aktivno bave muzikom pokazuje afinitet prema bubnjevima. Od tada se aktivno bavi muzikom kroz prisustvo u bendu Parampaščad, a od pre godinu dana i u bendu Bubnjivi. Kao bubnjara ga definiše jasan, čvrst ton, tako da se može deklarisati kao klasičan rock’n’roll bubnjar u najširem smislu te reči.

Koliko dugo postoji bend, a koliko se Vi bavite muzikom, odnosno bubnjevima?

Bend postoji 8 godina, pa tako i moje aktivno bavljenje bubnjevima.

Zašto bubnjevi?

U tom trenutku je bubnjar falio bendu pa sam ja upao na tu poziciju, a kasnije sam se kroz bavljenje muzikom zaljubio u instrument.

Koji je žanr muzike dominirao na početku za Vas lično?

Rock’n’roll.

Kako sada definišete pravac Vašeg benda?

Alternativni rock, post rock.

Ko je na vas imao najviše uticaja privatno, a ko sa svetske ili domaće scene i zašto?

Najviše uticaja na moje sviranje je imao Chad Smith iz Red Hot Chilli Peppersa zbog jednostavnosti i čvrstine sviranja kao i suštine odnosa sa instrumentom.

Sigurno imate pregršt nastupa iza sebe, nevedite nam neke koji su Vam ostali u sećanju i zašto?

Pamtim svoj prvi nastup u podgorickom klubu Montevideo zato što je bila prvi p poseban, a još mogu navesti nastup na prošlogodišnjem Lake festu u Nikšiću zbog značaja i veličine festivala.

Sa kime ste imali prilike da sarađujete, ili  zajedno nastupite?

Sarađivao sam sa velikim brojem crnogorskih alternativnih muzičara, a prave značajne saradnje tek predstoje.

Šta ste do sada uradili što se izdanja tiče?

Do sad smo izdali tri singla, a album je u pripremi I biće gotov do kraja godine ako sve bude kako treba.

Pitanje je novinarski kliše, ali ime benda je jako specifično, pa moram da pitam, odakle idaja za takav naziv?

Prvo ime benda je bilo Pramparčad. Ubrzo nakon toga saznali smo da postoji bend iz Srbije sa istim imenom, pa smo kroz zezanje i igru reči došli do ovog prepoznatljivog naziva za grupu.

Šta publika može da očekuje na Drum Dum festivaliu, s obzirom na to da su sve oči ovoga puta uprte u Vas 🙂 ?

Može da očekuje stabilnu, jaku, iskrenu rock svirku i nadamo se obostranom uživanju!