Osmi „Drum dum fest“ počeće sutra otvaranjem izložbe fotografija u holu Leskovačkog kulturnog centra u 18h, a nastaviće se promocijom knjiga „Rokenrol u kandžama interneta“ i „Seljobriti kaži“ u holu na drugom spratu. Na promociji će biti prisutni autori Branimir Lokner, Predrag Jovanović i Branislav Bašić Pekar. Za 20h je zakazana bubnjarska radionica bubnjara Igora Maleševića, takođe u holu LKC-a na drugom spratu Revijalni deo ovogodišnjeg Drum Dum Festa premešten je iz dvorišta Šop-Đokićevog kompleksa u salu Narodnog pozorišta, jer, kako kažu organizatori, zbog neizvesnih vremenskih uslova koji prate čitav region u prvih mesec dana leta, ne žele da „gledaju u nebo“ i ove godine i da zbog moguće kiše publici uskrate uživanje u odličnom programu koji su pripremili i ove godine.

Glavne zvezde ovogodišnjeg festivala su „Vlatko Stefanovski trio“. Publika će sa njima uživati u uobičajenom repertoaru ovog tria, ovog puta sa naglaskom na bubnjevima, za kojima će biti Dino Milosavljević, koji će, pre revijalnog dela, održati radionicu, takođe u sali pozorišta, od 18h.

Još jedan bend iz Makedonije predstaviće se na ovogodišnjem festivalu. U pitanju je grupa Ki, pobednici prošlogodišnje zaječarske Gitarijade, koji će svojim nastupom otvoriti revijalni deo programa u subotu.

Festival će svojim nastupom zatvoriti gosti iz Crne Gore, bend Parampaščad.

Boje Srbije i Leskovca predstavljaće bend Denis Napast, sa Igorom Velikovim za bubnjevima.

I ove godine, kao i svih predhodnih pre revijalnog dela nastupiće mlade snagemDDF kids i DDF teens. Škole bubnjeva iz Zaječara i Leskovca će u ovom delu programa predstaviti svoje najmlađe bubnjare.

Program Drum Dum Festa 008

Petak, 13. jul 2018.
Leskovački kulturni centar

18:00h – Otvaranje izložbe „Objektivom kroz muziku“

18:30h – Promocija knjiga „Rokenrol u kandžama interneta 2“ autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera i „Seljobriti kaži 2“ autora Branislava Bašića Pekara

20:00h – Bubnjarska radionica – Igor Malesevic

Subota, 14. jul 2018.
Sala Narodnog pozorišta, Leskovac

18:00 -19:00h – Master class Dina Milosavljevića

NARODNO POZORIŠTE LESKOVAC

20:00 – 20:15h – Defile bubnjara

20:15 – 21:00h – Program posvećen mladim nadama: DDF kids i DDF teens

21:00 – 21:45h – KI, Kumanovo (Makedonija)

21:45 – 22:30h – Denis Napast, Leskovac (Srbija)

22:30 – 00:00h – VLATKO STEFANOVSKI TRIO & DINO MILOSAVLJEVIĆ

00:00 – 00:45h – Parampaščad (Crna Gora)

00:45 – 01:00h – Zatvaranje Festivala

Organizatori, Udruženje “Muzička komunikacija, zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji još jedne festivalske godine, posebno Gradu Leskovcu i Ministarstvu kulture RS, Turističkoj organizaciji Leskovac, Leskovačkom kuturnom centru, Narodnom pozorištu, Kancelariji za mlade, Foto klubu Leskovac, sponzorima i medijima.