Garo Tavitjan

Garo Tavitjan je počeo da svira bubnjeve u nižoj muzičkoj školi, paralelno sa klavirom. U srednjoj muzičkoj je ,osim bubnjeva i klavira, počeo da svira i vibrafon i ksilofon. U tom periodu je učestvovao i pobeđivao na mnogim takmičenjima.
Sa bendom Garo & Paramecium, sa kojim je snimio 3 albuma, imao je dosta internacionalnih nastupa, sa solo tačkom na svakom nastupu od skoro 15 minuta. Tada je imao 14 godina. Njegova 3 solo albuma su recenzirana u svetskim muzičkim magazinima sa maksimalnih 5 zvezdica, u rangu sa izvođačima kao što su Pat Metheny i Keith Jarret.
Od 2001. godine, sa bratom Diranom, osniva Tavitjan Brothers, s kojim je snimio 6 projekata i proputovao Ameriku, Nemačku, Italiju, Englesku, Francusku, Češku, Norvešku, Austriju, Poljsku, ceo Balkan … Ove godine nastupaju u Carnegie Hall-u 18. decembra. Takođe, ovaj sastav je nastupao u Blue Note-u i Drummers Collective-u, što je, po Garovom mišljenju, san svakog bubnjara.
Garo učestvuje u „Michael Jackson“ tribute projektu. Ovaj album izdaje Verve, a „Tavitjan Brothers“ učestvuju na jednom delu. Svirao je sa mnogo poznatih muzičara i iza sebe ima preko 20 studijskih albuma.

Na Drum Dum Fest-u nastupiće 27. juna.