Jedan od najboljih i najupečatljivijih bubnjara svetske scene Stiv Gad (Steve Gadd) na nedavno održanoj  61. po redu ceremoniji dodele američkih muzičkih nagrada Gremi (Grammy) u Los Anđelesu, osvojio je ovu prestižnu nagradu u kategoriji za najbolji instrumentalni album godine.

Pored nagrađenog ostvarenja u izvođenju benda ovog eminentnog muzičara nominovani su bili i Julian Lage, Marcus Miller, Simon Phillips i Christian Scott. Gadd je u istoj kategoriji poslednji put nominovan u 2016. za džez album „Way Back Home: Live from Rochester, NY“ snimljenom na Internacionalnom džez festivalu 2015. godine.

Gotovo svi poznati svetski muzičari žele da Stiv Gad zasvira bubnjeve i na njihovim albumima, ali kako sam kaže previše vremena provodi na turnejama sa sopstvenim bendom. U jednom od intervjua tokom svoje karijere rekao je da su veliki uticaj na njega imali, Buddy Rich, Elvin Jones, Tony Williams, Rick Marotta.

Gadd je tokom prošle godine primljen u Muzičku kuću slavnih u Ročesteru zajedno sa njegovim dobrim prijateljem Tony Levinom.