Defileom mladih bubnjara  pre održavanja revijalnog dela programa počeo je sedmi po redu DRUM DUM FEST. U želji da što bolje predstave i približe bubnjeve kao instrument svim posetiocima, polaznici zaječarske i leskovačke škole bubnjeva, uz dobar ritam prošetali su ulicama Leskovca.

Program na bini, u dvorištu Šop – Đokićevog kompleksa otvorili su najmlađi. U okviru DDF Kids predstavljanja ispred leskovačke Drum Dum škole bubnjeva nastupili su: Danilo Mitrović (9), Đorđe Jovanović (11) i Veljko Petrović (14). Zaječarska školica bubnjeva Trajković nastupila je grupno, njih sedmoro, sa dečacima i devojčicama, polaznicima škole.

Muziciranjem  Cvetković – Nikičić kvarteta označen je početak revijalnog dela programa na DDF-u 007. Članovi benda pre dolaska na Drum Dum Fest, svirali su na festivalima u Sarajevu, Herceg Novom, Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, onda na Nišvilu, Green Town Jazz Fest-u i drugima.

U 21 sat i 30 minuta nastupio je Petar Radmilović trio, koji je publika željno iščekivala. Trio, pored Petra čine i Ivan Vasić ( klavijature ) i Marko Benke ( kontrabas ). Petar Radmilović je ranije istog  dana održao bubnjarsku radionicu gde je između ostalog krenuo od , kako kaže bazičnih stvari čime je u rad uključio sve zainteresovane.

Okupljeni posetioci ispred bine Drum Dum Festa 007 sa nestrpljenjem su dočekali nastup Slobodana Stojanovića Kepe i benda Free Spirits. Kepa, legendarni bubnjar grupe Smak,  istakao je važnost DDF-a, kao Festivala koji služi za upoznavanje i kako bi se videli i čuli novi talenti i prikazalo njihovo napredovanje i rad.

“Mladi ljudi treba da dobiju podršku od nas starijih, da se čuju inovacije, jer na mlađima svet ostaje i to tako treba da bude”.

Publika je uživala i pevala uz vanvremenske hitove grupe Smak, koje na jedan novi i zanosan način izvode Slobodan Stojanović, Mihael Stojanović, Jovan Jovanović i predivna Ana Popović.

Oni će uskoro objaviti dupli album “Zaveštanje” koji predstavlja opus Smakovih pesama.

“Smak više ne postoji, ali su pesme ostale i to je plamen koji i dalje treba da gori. Ja sam prezadovoljan. Postoji tu velika razlika u našim godinama, ali kao da je nema. Neko će reći da je fraza, ali jedino što me pokreće još uvek prema svemu ovome je – LJUBAV” rekao nam je Kepa.

Čast da zatvori prvo veče sedmog po redu Festivala bubnjara imao je, kruševački pank rok ska sastav Crveni Karton koji je kao jedan od trenutno najatraktivnijih mladih bendova ove godine nastupio na 13 Festivala u regionu. Uz nešto tvrđi zvuk spuštene su zavese prvom DDF danu.

Večeras vas očekuju, učesnici takmičarskog dela programa DDF teens i izvođači revijalnog dela programa Miloš Branisavljević duo, Vele & Supernova, Tanja Jovićević & bend ( Nikola Grozdanić ), Trio Peks i bend Felowship.

Naravno, kako to običaj nalaže, od 18 časova u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, bubnjarsku radionicu će održati Miloš Branisavljević.

Festival se ostvaruje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, grada Leskovca, Kompanije Aktavis, potom Evergreen for Developtment, Tahal group, R Line Sticks i Mg Mivela.

Prijatelji Festivala su Leskovački kulturni centar, Turistička organizacija Leskovca i  Kancelarija za mlade Leskovac.