Nakon uspešno održane  prve večeri Festivala bubnjara u Leskovcu, kada su nastupili Cvetković – Nikičić kvartet, Petar Radmilović trio, Kepa & Free Spirits, Crveni Karton, kao i mlade nade u sklopu  DDF kids-a, deo programa planiranog za drugi festivalski dan, subotu, 15. jul, odložen je  zbog kiše.

Bubnjarsku radionicu je ovog puta održao Miloš Branisavljević u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra. Da je Miloš jedan od najboljih izbora za predavača na Drum Dum radionicama potvrđuje i njegova impozantna biografija, koju možete detaljnije pogledati OVDE.

Miloš Branisavljević je kasnije na sceni DDF-a izveo performans zajedno sa saksofonistom Rastkom Obradovićem, koji sa njim svira od perioda srednje škole. Studiorao je u Norveškoj, nastupao sa Big bendom RTS-a, Markom Đorđevićem, Vasilom Hadžimanovim i drugima.

Okupljenu publiku, koja je željno iščekivala nastupe na bini u dvorištu Šop – Đokićevog kompleksa ni loše vreme nije oteralo. Pevali su zajedno uz vanvremenske hitove koje su izvodili Tanja Jovićević i Oktobar. Ipak, i posle velikog napora organizatora nakon nekoliko pesama Tanje Jovićević, iz bezbednosnih razloga, program je morao biti prekinut.

U bliskoj budućnosti ćemo vas obaveštavati o daljem toku i razvoju događaja, kao i o preostalim nastupima.

Festival se ostvaruje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, grada Leskovca, Kompanija Aktavis, potom Evergreen for Developtment, Tahal group, R Line Sticks, Mg Mivela.

Prijatelji Festivala su Leskovački kulturni centar, Turistička organizacija Leskovca, Kancelarija za mlade Leskovac. Organizator je Udruženje Muzička Komunikacija.