U utorak, 22. avgusta, u Narodnom pozorištu Leskovac nastupiće sastav Trio Sveti, koji čine Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i  Branko Trijić. Početak koncerta je u 20 časova i 30 minuta.

Karte za koncert biće u prodaji od srede, 9. avgusta, na blagajni leskovačkog pozorišta. Cena ulaznice iznosi 300 dinara.

Trio Sveti je amsambl virtuoznih muzičara sa našeg podneblja. Bubnjar, Marko Đorđević,  više od dvadeset godina gradi uspešnu muzičku karijeru u Nju Jorku, dok su Vasil Hadžimanov (Berklee) i Branko Trijić (Amsterdam Conservatorium)  povratkom u zemlju nakon muzičkih studija ozbiljno uticali na napredak savremene instrumentalne muzike na našim prostorima. Članovi grupe Trio Sveti iskustvo i kredibilitiet stekli su svirajuć i sa vrhunskim svetskim muzičarima poput:  Lionel Loueke-a, Matt Garrison-a, David Binney-a, Aaron Goldberg-a, Antonio Sanchez-a, Wayne Krantz-a, Teodossi Spasov-a, Tivon Pennicott-a, Aaron Goldberg-a, Clarence Spady-a i drugima.

Sva trojica su komozitori i vode svoje sastave.

Zanimljivo je da se svi članovi grupe bave i pedagogijom (Marko je profesor na Berklee-u, a radionice je držao u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, Aziji i Africi), Vasil je profesor na muzičkoj akademiji u Stipu, a Branko profesor klasične gitare.

U skladu sa tim, osim večernjeg koncerta, Trio Sveti ce izvesti i radionicu u popodnevnim časovima. Radionica je koncipirana tako da bude zanimljiva kako muzičarima, tako i ljudima koji muziku vole, a ne sviraju ni jedan instrument. Zamišljena je kao dijalog sa publikom,  uz široku lepezu tema – ljudskih, muzičkih, kosmičkih, metafizičkih.

Ovaj događaj realizuje se uz podršku odeljenja za kulturu ambasade SAD u Beogradu.