Za Crveni Karton sve kolege, muzički kritičari i portali u glas jednoglasno kažu da su jedni od predvodnika nove generacije srpskih bendova. Oni će nastupiti na DDF-u 007 u petak, 14. jula. 
Svakog vikenda od grada do grada, čuje se“ Glas” novog vremena koji promovišu momci iz Kruševca.
Koncertno sigurno jedan od najaktivnijih , najsmelijih i najtraženijih mlađih bendova u Srbiji, koji posle putovanja po raznim gradovima Srbije i regiona I preko četrdeset nastupa u poslednjih devet meseci,  po prvi put dolaze u  Leskovac  i na Drum Dum Fest.

Pesme su ohrabrujuće, obećavajuće i govore o receptu za bolji i uspešniji život u sve više demoralisanom društvu.

„Buđenje“ se ubrazano širi svuda na Balkanu . Crveni karton je postao glas nove generacije i možda njihova poslednja nada.  Neprekidno deluju i tako će biti dokle god ih drži i jača slogan :

„Za bolje sutra,
da zaboravim na juče,
da danas živim kako bi trebalo…“

Jer, Crveni karton će dobiti svako koje to zaista zaslužio.

Kako je Drum Dum festival ritma i bubnjeva, ne možemo, a da posebno ne predstavimo Ivicu Lukovića.  

Rođen u Kruševcu 1986. godine. Već daleke 1996. počeo da svira bunjeve. Nakon deset godina upornog vežbanja u sobi, startuje da svira sa kruševackim sastavima Bubble Gun i Dub Orchestra (preteča današnjeg benda ZAA). Nakon neslavnog kraja obe grupe, pravi dužu pauzu u radu sa autorskim bendovima. Godine 2013. dobija poziv da zasvira u Crvenom Kartonu, sto veoma rado prihvata. Nakon vežbe od godinu dana, sa „Kartoncima“  snima album Buđenje  i nekoliko spotova za pesme sa istoimenog albuma. Krece na  reginalnu turneju, koja jos uvek traje, a nastup na Drum Dum Festu biće mu  45.  koncert u nizu.