Prve festivalske večeri u programu DDF kids biće predstavljeni najmlađi bubnjari (do 15 godina) a drugo festivalsko veče, kao i svih ranijih godina, ima takmičarski karakter za DDF teense, gde će palice ukrstiti najbolji mladi bubnjari uzrasta od 15 do 21 godine.

Publici u Leskovcu, u okviru takmičarskog dela programa DDF teens nakon okončanog Konkursa predstaviće se i ujedno nadmetati sledeći učesnici:

– Luka Stefanović

– Branko Cvetković

– Aleksandar Mihajlović

– Milan Danilović

– Nikola Jovanović

– Lazar Stamenković

Podsećanja radi, DDF teens treba da izvedu jednu kompoziciju u trajanju do 5 minuta i drum solo u trajanju do 5 minuta. DDF teens mogu koristiti matrice, ili izvesti kompoziciju sa bendom. Za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade: 10.000 dinara  za treće, 20.000 dinara za drugo i 30.000 dinara za prvo mesto.

DDF kids predstaviće polaznike Škole bubnjeva iz Zaječara i Leskovca, koje ove godine prvi put ostvaruju zvaničnu saradnju.

Školica bubnjeva iz Zaječara u saradnji sa Dečjim  centrom uspešno radi već drugu godinu. Polaznici moraju imati  bar 7 godina, a prema rečima predavača, Miloša Trajkovića, interesovanje za bubanj podjednako vlada među devojčicama i dečacima. Školica radi individualne i grupne časove i to po najsavremenijim programima.

Leskovačka škola bubnjeva je osnovana zbog interesovanja dece nakon što je organizovan  Drum Dum Fest. Kasnije da bi ta deca pokazala svoje umeće, a i kako bi stimulisali mlade da se što više bave sviranjem i da kvalitetno provode svoje vreme, organizovan je i takmičarski deo na DDF-u,  reko nam je Saša Ristić, direktor Drum Dum Festa.

Rad škole pomaže Kancelarija za mlade iz Leskovca, koja je ujedno i prijatelj Festivala bubnjara.