Danas, 11. jula, organizatori Drum Dum Festa prirediće promociju sedmog po redu leskovačkog festivala bubnjeva, ritma i perkusija, ovog puta u Nišu.  Promocija će početi u 19 časova, a biće ostvarena uz pomoć Kancelarije za mlade grada Niša.


Drum Dum grupa predstaviće program DDF-a 007 ispred  Tržnog centra „Kalča“. Ideja je još, da se bubanj kao instrument predstavi na najbolji mogući način svima koji su za njega zainteresovani, a kojima će se performans bubnajra iz Leskovca možda pokazati kao prekretnica, te da će se kasnije opredeliti baš za sviranje na bubnjevima.

Ipak, bubanj spada u najstarije muzičke instrumente, a prema nekim istraživanjima, prve varijante pojavile su se još pre 6000 godina. Današnji kompleti bubnjeva su jedan od najvažnijih i među najtraženijim instrumentima u popularnoj muzici  i sviranje kompleta bubnjeva čini se veoma specifičnim sa fizičkog i posebno psihičkog aspekta.

Pozivamo vas da 14. i 15. jula dođete u Leskovac i osetite ritam Drum Dum Festa 007. Kompletan program Festivala pogledajte putem sledećeg linka, OVDE.