Drum Dum Fest Leskovac | O festivalu
none none none none none none
none none none none none none none none none none none
O festivalu

O festivalu

Drum Dum Festival je festival ritma, bubnjeva i perkusija, po svojoj koncepciji jedinstven na Balkanu, a po svojoj popularnosti i značaju visoko kotiran među bubnjarima regiona, Evrope, ali sveta, o čemu svedoče mnogi mejlovi, komentari i pohvale koje već četiri godine sa svih strana sveta pristižu organizatorima.

Mnogi značajni bubnjari sa svih meridijana većnakon prvog festivala izaražavaju zainteresovanast da učestvuju u ovoj manifestaciji, i „Muzička komunikacija“ kao organizator festivala, duboko veruje da će se u skoroj budućnosti stvoriti okviri i mogućnosti (pre svega finansijske) da, uz veliko zadovoljstvo, ugosti mnoga velika imena koja su pokazala interesovanje da budu deo Drum Dum Festivala.

Veliki značaj ovog festivala ne ogleda se samo u revijalnom delu programa koji je sve četiri godine publici nudio vrhunski kvalitet. Posebno važan akcenat organizatori stavljaju na prateći deo programa DDF-a koji se ogleda u promovisanju mladih snaga, pa je tako već od drugog festival uveden program DDF kids i DDF teen, koji ima tendenciju da postane ozbiljan takmičarski i promotivni program za mlade bubnjare. U tri godine od kad se organizuje, predstavio je mnogo mladih ljudi koji su se opredelili za ovaj instrument i bio im jaka podrška u daljem radu.

Kao deo te podrške, tu je još jedan prateći program Drum Dum priče, koji traje tokom cele godine. U pitanju je edukativni deo, organizovan kroz radionice koje vode iskusni i vrhunski bubnjari. Drum Dum Workshop je od početka festivalske priče do danas ugostio tridesetak vrhunskih muzičara koji su svoje znanje preneli svojim kolegama, kako na festivalskim radionicama, tako i u toku čitave godine, između festivala.

Pomenućemo nekolicinu značajnih imena koja su ostavila trag svim posetiocima workshopova u ove četiri godine: Jon Hazilla (Berklee), Marko Đorđević (Sveti), Srđan Dunkić Džoni, Goran Ljuboja Trut, Igor Malešević, Garo Tavitjan Jr, Stavre Stavrev, Josip Hartl, Miloš Branisavljević, kao i značajna imena iz Leskovca: Saša Ristić, Peđa Velikov, Igor Velikov, Kokan Gavrilović, Zija Stamenković, Miki Mitić, Milan Stojanović, Goran Trajković i mnogi drugi.