Udruženje „Muzička komunikacija“ osnovano je kao nevladino, neprofitno udruženje, koje se bavi stvaranjem uslova za bavljenje muzikom, organizovanjem muzičkih seminara, festivala, muzičkih kampova, organizovanjem humanitarnih koncerata, koncerata, muzičkih takmičenja, omladinskom, socijalnom i ekološkom politikom, organizovanjem uslova za ekonomične nabavke kvalitetnih instrumenata, notnog materijala i prateće muzičke opreme, kao i drugih poslova od zajedničkog interesa iz oblasti kulture i uključivanjem marginalizovanih grupa u društvene tokove života.

Udruženje „Muzička komunikacija“ je osnovano i zbog nedostatka neformalnog muzičkog obrazovanja mladih u Leskovcu i okolini, kao i podizanju svesti o kulturi na viši nivo u Leskovcu, jugoistočnoj Srbiji, kao i Srbiji.

Udruženje Muzička komunikacija je do sada organizovala 9 Dram Dum festivala, kao i preko 45 Dram Dum radionica, (bubnjarskih jednodnevnih radionica), gde su predavači bili istaknuti bubnjari iz Srbije, Makedonije, Amerike, Austrije, Bih, sa oko 15 000 posetioca, svih aktivnosti. Uradili smo dokumentarni film „Decenija dobrog ritma“,2020., kao retrospektiva 9 Dram Dum Fest-a . Učešće na humanitarnim koncertima sa bubnjarskom Dram Dum grupom koju je osnovalo udruženje; sproveden je projekat „Muzičke radionice“, gde je 45 polaznika naučilo osnove sviranja na gitari, bas-gitari i bubnjevima, koji je trajao 4 meseca (02.11.2012 -02.03.2013.) i podržan je od Ministarstva omladine i sporta.Projekti finansirani od lokalne samouprave, a koji se tiču eudkacije mladih i dece na instrumentima gitare, bas-gitare i bubnjeva.