Drum Dum Fest Leskovac | DDF 007 imaće čast da ugosti Miloša Branisavljevića
none none none none none none
none none none none none none none none none none none
DDF 007 imaće čast da ugosti Miloša Branisavljevića
jul 2017

8

Kategorija: Vesti i najave
Autor: DDF

Miloš Branisavljević, bubnjar, perkusionista i kompozitor posetiće Leskovac  15. jula kada će u ulozi predavača  od 18 časova održati bubnjarsku radionicu. Miloš Branisavljević duo nastupiće u revijalnom delu programa sa početkom u 21h.


Rođen j,  6. aprila 1992 godine u Beogradu. Muzikom je počeo da se bavi sa 12 godina kada je upisao nižu muzičku školu “Petar Konjović” za udaraljke u klasi profesora Dušana Vrbića i Siniše Jović. Školovanje je nastavio u srednjoj muzičkoj skoli Stanković u klasi Siniše Jović i Ivana Marijanovića. Studije bubnjeva i kompozicije na Berkli koledžu završio je 2015. godine kao puni stipendista. Sarađivao sa najuticajnijim muzičarima u različitim muzički stilovima. U Srbiji je nastupao sa Beogradskom Filharmonijom, Simfonijskim Orkestrom RTS-a Operom Narodnog Pozorišta, Big Bendom RTS-a…

U Bostonu je tokom studija dobio nagradu za najaktivnijeg bubnjara i učestvovao je u velikim svetskim projektima kao sto su Zildjian Mega Drum Project i koncert sa Dream Theater u Boston Opera House-u. Miloš je sarađivao sa džez legendom Fil Vilsonom (Phil Wilson) sa kojim je nastupao kao bubnjar i vibrafonista a za koga je takođe pisao aranžmane.

Početkom septembra 2015. godine Miloš se preselio u New York nastavivši da gradi svoju muzičku karijeru. Svirao je u raznim poznatim džez i bluz klubovima i koncertnim salama širom istočne obale iz kojih se izdvajaju nastupi u Nublu, B&B King-u, Metropolitan Room-u i Symphony Hall-u. Miloš Branisavljević je radio kao aranžer za razne umetnike u različitim stilovima, a bio je i dirigent crkvenog hora Sveti Sava u Njujorku.

U Oktobru mesecu Miloš se priključio orkestru “Ujedinjenih Nacija” gde je postao sef udaračke sekcije. Snimao je sa raznim orkestrima I bendovima kao sto su, Johan Young Stellar Dogs, Johnah Francesse Big Band, Lin BIviano Jazz Band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra… U Aprilu mesecu 2016. godine Miloš je učestvovao na Svetskom danu Džeza u Vašingtonu uz najveća svetska džez imena današnjice.

Jedan je od osnivača benda “V3” sa klavijaturistom i liderom Vladanom Mijatovićem, basistom Akoš Forgašem i gostom klarinetistom Ismailom Lumanovskim, sa kojima je snimio album „Folk Legacy“ koji predstavlja spajanje sprske i američke kulture i muzike na jedinstven način.