Drum Dum Fest Leskovac | Sutra počinje osmi „Drum Dum Fest“
none none none none none none
none none none none none none none none none none none
Sutra počinje osmi „Drum Dum Fest“
jul 2018

12

Kategorija: Vesti i najave
Autor: DDF

Osmi „Drum dum fest“ počeće sutra otvaranjem izložbe fotografija u holu Leskovačkog kulturnog centra u 18h, a nastaviće se promocijom knjiga „Rokenrol u kandžama interneta“ i „Seljobriti kaži“ u holu na drugom spratu. Na promociji će biti prisutni autori Branimir Lokner, Predrag Jovanović i Branislav Bašić Pekar. Za 20h je zakazana bubnjarska radionica bubnjara Igora Maleševića, takođe u holu LKC-a na drugom spratu Revijalni deo ovogodišnjeg Drum Dum Festa premešten je iz dvorišta Šop-Đokićevog kompleksa u salu Narodnog pozorišta, jer, kako kažu organizatori, zbog neizvesnih vremenskih uslova koji prate čitav region u prvih mesec dana leta, ne žele da „gledaju u nebo“ i ove godine i da zbog moguće kiše publici uskrate uživanje u odličnom programu koji su pripremili i ove godine.

Glavne zvezde ovogodišnjeg festivala su „Vlatko Stefanovski trio“. Publika će sa njima uživati u uobičajenom repertoaru ovog tria, ovog puta sa naglaskom na bubnjevima, za kojima će biti Dino Milosavljević, koji će, pre revijalnog dela, održati radionicu, takođe u sali pozorišta, od 18h.

Još jedan bend iz Makedonije predstaviće se na ovogodišnjem festivalu. U pitanju je grupa Ki, pobednici prošlogodišnje zaječarske Gitarijade, koji će svojim nastupom otvoriti revijalni deo programa u subotu.

Festival će svojim nastupom zatvoriti gosti iz Crne Gore, bend Parampaščad.

Boje Srbije i Leskovca predstavljaće bend Denis Napast, sa Igorom Velikovim za bubnjevima.

I ove godine, kao i svih predhodnih pre revijalnog dela nastupiće mlade snagemDDF kids i DDF teens. Škole bubnjeva iz Zaječara i Leskovca će u ovom delu programa predstaviti svoje najmlađe bubnjare.

Program Drum Dum Festa 008

Petak, 13. jul 2018.
Leskovački kulturni centar

18:00h – Otvaranje izložbe „Objektivom kroz muziku“

18:30h – Promocija knjiga „Rokenrol u kandžama interneta 2“ autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera i „Seljobriti kaži 2“ autora Branislava Bašića Pekara

20:00h – Bubnjarska radionica – Igor Malesevic

Subota, 14. jul 2018.
Sala Narodnog pozorišta, Leskovac

18:00 -19:00h – Master class Dina Milosavljevića

NARODNO POZORIŠTE LESKOVAC

20:00 – 20:15h – Defile bubnjara

20:15 – 21:00h – Program posvećen mladim nadama: DDF kids i DDF teens

21:00 – 21:45h – KI, Kumanovo (Makedonija)

21:45 – 22:30h – Denis Napast, Leskovac (Srbija)

22:30 – 00:00h – VLATKO STEFANOVSKI TRIO & DINO MILOSAVLJEVIĆ

00:00 – 00:45h – Parampaščad (Crna Gora)

00:45 – 01:00h – Zatvaranje Festivala

Organizatori, Udruženje “Muzička komunikacija, zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji još jedne festivalske godine, posebno Gradu Leskovcu i Ministarstvu kulture RS, Turističkoj organizaciji Leskovac, Leskovačkom kuturnom centru, Narodnom pozorištu, Kancelariji za mlade, Foto klubu Leskovac, sponzorima i medijima.