Drum Dum Fest Leskovac | Jedan od najboljih bubnjara sveta Stiv Gad osvojio Gremi
none none none none none none
none none none none none none none none none none none
Jedan od najboljih bubnjara sveta Stiv Gad osvojio Gremi
feb 2019

14

Kategorija: Vesti i najave
Autor: DDF

Jedan od najboljih i najupečatljivijih bubnjara svetske scene Stiv Gad (Steve Gadd) na nedavno održanoj  61. po redu ceremoniji dodele američkih muzičkih nagrada Gremi (Grammy) u Los Anđelesu, osvojio je ovu prestižnu nagradu u kategoriji za najbolji instrumentalni album godine.

Pored nagrađenog ostvarenja u izvođenju benda ovog eminentnog muzičara nominovani su bili i Julian Lage, Marcus Miller, Simon Phillips i Christian Scott. Gadd je u istoj kategoriji poslednji put nominovan u 2016. za džez album „Way Back Home: Live from Rochester, NY“ snimljenom na Internacionalnom džez festivalu 2015. godine.

Gotovo svi poznati svetski muzičari žele da Stiv Gad zasvira bubnjeve i na njihovim albumima, ali kako sam kaže previše vremena provodi na turnejama sa sopstvenim bendom. U jednom od intervjua tokom svoje karijere rekao je da su veliki uticaj na njega imali, Buddy Rich, Elvin Jones, Tony Williams, Rick Marotta.

Gadd je tokom prošle godine primljen u Muzičku kuću slavnih u Ročesteru zajedno sa njegovim dobrim prijateljem Tony Levinom.